2009. szeptember 28., hétfő

Fogyás

Eddig leadtam 5kg-ot két hét alatt.
Kemény nagyon, de bírni kell!!!


A beillesztett képen a teljesen ép porckorong látható.
Semmi degeneráció, semmi sérv.
Ilyennek kellene lennie normális állapotában.

Kis érdekesség :

"A műtét legsúlyosabb szövődménye az úgynevezett posztlaminectomiás szindróma. Ilyenkor a műtétet követően hegesedés indul meg az érintett területen, ami gyakorlatilag állandó fájdalommal, rokkantsággal járó állapotot eredményez, és ezen a további műtétek is inkább rontanak, mint használnak. Ez a szövődmény elsősorban azokban az esetekben jelentkezik, amikor a műtétet korán végzik el, nincs "megérve" a sérv, és így annak eltávolítása sem sikerül tökéletesen."

Na szép kilátások! :(

2009. szeptember 19., szombat

Bajok

Nyáron fokozódtak a fájdalmaim.
Nem a sérv kitüremkedése okozta lesugárzó - sajnos már jól ismert - fájdalom.
A hátizmok gerincet rögzíteni próbáló görcsös állapota vált idültté.
Gyulladásos állapot alakult ki, amelyet a Mydeton sem orvosol, a többi gyógyszerem is csődöt mondott.
A Contramalhoz 2 nap alatt hozzászokom már és szinte semmi hatása sincsen, pedig a 100mg-osat szoktam szedni.
Ami a legújabb dolog, pár hónapja a fekvés is kellemetlenné vált.
Az éjszakai fekvésről beszélek, nem a fájdalom miatt fektetem magam.
Most pedig kifejezetten fájdalmas dolog feküdnöm.
Nincs az a testhelyzet, ami jó lenne.
Így lehetetlen regenerálódni.

Júliusban beutaltattam magam az idegsebészetre, ahová augusztusra sikerült bejutnom.
Elmondtam a panaszomat és a főorvos úr lát benne fantáziát, hogy beutaljon egy MR vizsgálatra, hogy megnézzük mitől jött elő ez a komolyabb fájdalommal járó állapot.
(Nincsenek komolyabb reményeim az eredménnyel és a helyzet kezelésével kapcsolatosan :(( )

Amit mondott még, hogy a "Műtéti indikáció továbbra sincs" volt, amitől ki tudok borulni.
Szerinte ezzel együtt kell élnem, de valahogy mintha a falnak beszélnék arról, hogy nem tudok rendesen aludni, a fájdalomcsillapítók sem használnak amiket felír, a szexuális életem a folyamatos görcsös-gyulladásos állapot miatt eléggé szegényesre korlátozódik - és ezzel nem tudom eléggé jól kifejezni a dolgot -, valamint, hogy a mindennapi életem, a mozgás válik fokozatosan egyre nehezebbé, fájdalmasabbá, kényelmetlenebbé, elviselhetetlenebbé... stb.

Valahogy egyedül vagyok ezzel a dologgal teljesen.
A háziorvosom, a reumatológus orvosom megértően-lesajnálóan-együttérzően bólogat, de komolyabb eredménnyel járó kezelésekre nem küldenek vagy, mert nem létezik ilyen vagy, mert itt ebben a városban nincsen erre lehetőség.

A helyzetem meg egyre romlik.
Az MR vizsgálati eredményre igen kíváncsi leszek, de oda is október 15-re sikerült időpontot kapnom augusztusban. Addig meg "éljen vele együtt".

Amit fontosnak tartok elmondani : a 150mg-os Mydeton helyett a főorvos úr az 50mg-osból javasolt este kettőt. Azt állítja ezt a hagyományos kiszerelésű 50mg-os Mydetont jobban tolerálja a szervezet, habár elmarad a 150mg-tól, de valamiért jobb eredményt ad ez így szedve az ő tapasztalatai szerint.

Mydetont már nem szedek, nem látom értelmét. 2-3 nap szünetekkel egy esti Contramallal tudok könnyíteni magamon, ha már nagyon elviselhetetlen a dolog.

A Flector gél már szintén nem használ napi 5x-i használattal sem.

Most várom az MR-t és lassan, de fokozatosan merül az elem lefelé amit éjjelente nem tudok teljesen újra tölteni.

Két dologba kezdtem bele, hogy legalább mentálisan kondícionáljon : leszoktam a kávéról, de teljesen és 10 napja masszív fogyókúrába kezdtem, 20 kg-ot szeretnék leadni, ennyit igazán megérdemel az az agyonkínzott gerincem.
Ez utóbbi a fogyókúra sok mozgással nem tud párosulni, mert ugye ebben az állapotban nem bírok, de szigorúan tartom a fogyókúrában előírtakat és bízom az eredményében.