2009. november 15., vasárnap

Feltöltés

A napokban hallottam egy speciális gyógymódról a sérv műtéti gyógyításával kapcsolatban ami hihetetlennek tűnik számomra. Ha esetleg valaki hallott róla már, kérem jelezze!

Itt végzi egy specialista országunkban nem kevés összegért, valami 200 000 pénzt kér érte.

A dolog lényege, hogy a műtét során a porckorong közepét, a zselés anyagot eltávolítják, majd vagy közvetlenül ez után vagy a korong szélét képező öv gyógyulását követően a zselé helyére fecskendeznek valami hasonló állagú feltöltő anyagot, mai kitölti a korong közepét, a zselé régi helyét és visszaadja a porckorong eredeti funkcióját.

Konkrét részleteket nem tudok, ennyit véltem kiérteni a hallottakból.
Sajnos csak közvetve tudta az is akitől hallottam, így nem biztos, hogy pont erről van szó, de kb ez lenne a lényege.

Az ismerős ismerőse aki átesett a dolgon teljes életet él és terheli a gerincét majdnem úgy mint új korában.

Ismerős ez valakinek?
Lehetséges ez a csoda?

Bármit megadnék érte ha igaz lenne!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia.
Marcsi vagyok, 34 éves, és két kialakkult sérvvel ( 4-5 között 7mm, 5-nél 3mm), és a 3-4 között (boltosulóval) egy kialakulóval. A kálvária kellős közepén tartok ( Mc Kanzie torna stb..), de mintha én már hallottam volna valamit arról amit írsz, de nem állítom tutira. Nem BPesten végzik ezt véletlenül? Egy küldöldön tanult ( immár idősebb) doki?
Bár én is sokat gyötrődöm, most is még csak húzom, hogy menjek-e Győrbe idegsebészhez, de azt hiszem még mindig az a legjobb ha nem nyúlnak hozzá a dologhoz. Félek, hogy én sem fogom tudni elkerülni, de most még nem! Lelkileg már kikészültem, mert a dokiktól lassan tényleg azt "hallod", hogy írd le magad. Mert így tulképpen mit is lehet dolgozni? Szinte semmit. Én most próbálom magam átképezni, de hogy mire? , azt még nem tudom! És ez kiborít, a bizonytalanság.

Próbálok minden jót kívánni.

Marcsi

Névtelen írta...

Szia,

ezen a linken tudsz utánaolvasni a témának:

http://ogk.hu/tevekenysegeink/fekvobeteg_ellatas/gerincsebeszet/gerincprotetika/

Bíztatóan hangzik, amit írnak.