2007. november 28., szerda

Reménysugár?

Ezt a cikket most találtam és igencsak ígéretesenk találom.
Pár évet kell kihúzni és talán megoldódik a problémám.
Ez már valami!

"A porckorongbántalmak lehetséges jövőbeli gyógyítása
A porckorongbántalmak jövőbeni megoldása a mesterséges porckorongok és a hagyományos megoldás mellett más úton is elképzelhető. Sikeresnek mondható ugyanis a Hong Kong Egyetem orvosai által öt személyen végrehajtott porckorong átültetés. A beavatkozás óta több mint öt év telt el, az alanyok jól vannak, mozgásképességük javult, és immunrendszerük is megfelelőképpen működik - olvasható a tanulmányban. Az operációt végző sebészek szerint ha sikerül a módszert még kidolgozottabbá tenni, akkor az átültetés is megfelelő alternatívát biztosíthatna a jelenlegi terápiák mellett.
Ezenkívül a Manchester Egyetem kutatóinak munkája nyomán már megkezdődtek a klinikai vizsgálatok a porckorongokba bejuttatható őssejtekkel kapcsolatban is. A tudósok kifejlesztettek ugyanis egy olyan módszert, amely során a páciensek csontvelőjében található őssejtek segítségével építik újjá a gerincoszlop sérült porckorongjait. A kutatás vezetője szerint a klinikai vizsgálatok ezzel kapcsolatban pár éven belül befejeződhetnek, és így újabb, hatásos és fájdalommentes és végleges gyógymódot adhatnak a porckorongproblémák kezelésére."

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én ma voltam a reumatológus orvosnál, aki jeges borogatást írt fel a derekamra. Eddig meleg (forró) borogatást alkalmaztam, semmi javulás. Most megpróbálkozom a jegessel. Meglátjuk. Amennyiben nem írok többé itt, akkor bekrepáltam. Sziasztok!

Névtelen írta...

Na gyerekek !
Nehogy valami kis "derékfáfástól" azonnal új gerinc átültetését tervezzük ,mert az még jóval távolabb van.
Amennyiben érdekel valakit ,szívesen megosztom 28 év tapasztalatát a témában ,annál is inkább ,mert az eltelt időszak rendesen a tapasztalás saját bőrömön (gerincemen),és a környezetemből jövő információn alapuló infókról szól.Annó bizony nem voltak ám modern képalkotó módszerek ,vagyis kontrasztanyag a gerincbe ,és röntgen.Már aki hagyta ,illetve ha eljutott odáig ,hogy muszály volt akkor így járt.
Na én nem igazán ragaszkodtam hozzá ,és sikerült is elkerülni ,és itt hívnám fel a figyelmét mindenkinek ,aki ebben a témában érintett.Az első és legfontosabb ,amit annak ellenére ,hogy szinte minden jóindulatú orvos tanácsol (és szinte senki nem tart be) SZIGORÚ FEKVÉS .Ugyanis valóban meggyógyul az a fránya sérv magától is ,még a bénulásos szakaszból is vissza tud fordulni ,és a pisis ,kakis problémák is rendeződnek.Csakhogy mi betegek hajlandók vagyunk bedőlni a fájdalomcsillapítók álszent hatásainak ,és nem akarjuk meghallani a legtutibb ötletet FEKVÉS !!
Namármost ,ha ugye nem fáj akkor azonnal tud mindenki hirtelen mozdulni és fordulni és passz.Az idegsebész pedig kezdheti a szikét fenni.Félreértés ne essék ,minden tiszetelet azoknak a jólképzett szakembereknek ,akik rengeteg sorstársunkat mentettek meg a bénulástól ,vagy egyéb borzalomtól ,de nem tudok elmenni szó nélkül amellett a gyakorlat mellett ami miatt hosszú idő után most sikerült "végre" elérnem ,hogy MR vizsgálatra mehessek anélkül ,hogy műtét szükségességére utaló jeleket produkálna a sérvem.Most derült ki,hogy egy kb.harmincezer forintos felvételsorozat amit mindenki annyira túlmisztifikál ,és úgy fest le mintha milliós nagyságrendű költség lenne "szegény" TB-nek.

Szóval meg van az MR és az előzőekhez képest közel sem olyan durva történet ,egy 8 mm-es "számottevő" sérv az 5-ös ágyéki csigolyán ,amit a sebész szerint sem biztos ,hogy műteni kell.Most éppen megpróbáljuk visszatornázni ,illetve minden más módon túllenni rajta.Eddig több kevesebb sikerrel.Persze a fekvés az nekem sem az erősségem ,de volt már amikor a kemény meló volt az eredményes ,igaz az akkor viszonylag enyhe lehetett.
Szóval ,fel a fejjel.Kívánom ,hogy mindenki találja meg a számára legmegfelelőbb és legegyszerűbb megoldást ,és tanuljon meg ezzel a fránya népbetegséggel együtt élni ,ha már elkerülhetetlen.

Névtelen írta...

30 éves sorstárs vagyok, pár gondolatot megosztanék veletek.
Nekem kettő porckorong is kitüremkedett kb 3 éve kezdődtek a derékfájós panaszok. Az elején nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget neki, de ami a szomorú, hogy az orvosok sem. Kettő injekció és egy gyógyszeres-kúra -2 év alatt- után, kellett kikönyörögni egy MR-t. Ez mutatta rendesen a 6 és 8 mm-es kitüremkedést(L 4, L5). A bal combomban már erős fájdalmak voltak, de nem zsibbadt. Végül az illuminált szilveszter után a tánci-tánci rontott a helyzeten, alig bírtam az ágyból felkelni. És ismerősünk tanácsára konzultáltunk egy idegsebésszel, 2 hónapra rá megműtötték 2008(február), de azóta nem sokkal jobb a helyzet. A lábam ugyan már nem fáj, viszont se emelni, se rendesen hajolni nem tudok. A reggelekről meg jobb nem beszélni, minden nap meg kell születni! Most már bánom a műtétet. Sorstársaimnak csak a 3 hetes hévízi beutalót javasolnám, ami alanyi jogon jár nekünk, az többet használhat! Nemsokára jön a 2. MR-vizsgálatom! Majd utána okosabb leszek. Ha nem leszek elkenődve az eredménytől, még jelentkezem.
Fel a fejjel!?
Pega